PENTTILÄ GARDENS VAKANTIEHUIS

twee huisjes te huur bij het Synsiö Meer

schilderen & tekenen in Finland

zomercursussen in aquarelleren en olieverf schilderen en tekenen voor beginners zowel als voor de meer ervaren liefhebber

English


een vroege zomerochtend aan het Synsiö meer - foto©Henny Monshouwer, een van onze regelmatige gasten

Tijdens uw verblijf op Penttilä kunt u desgewenst schilder en tekenworkshops volgen. Wij zullen met kleine groepen (5 tot 10 personen) werken - individuele lessen zijn ook mogelijk. Email ons voor informatie. De deelnemers worden verzocht om eigen materialen, waterverf of olieverf en tekenmateriaal mee te nemen. In het dorp zijn deze ook te koop.

de teken en schilder cursussen/workshops

De workshops beginnen om 9 uur in de morgen. Individuele instructie wordt gegeven door Lucien den Arend (zie zijn beelden en schilderwerk op www.denarend.com), die een professionele beeldende kunstenaar is, en les heeft gegeven op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en de Rietveld Academie in Amsterdam. De workshops duren tot 1.00 in de middag. Waarna u vrij bent om verder te tekenen en te schilderen of te wandelen in de bossen en heuvels rond het Synsiö Meer, op de fiets of met uw auto de omgeving verkennen of gewoon thuis te blijven en te genieten van het meer, te zwemmen of te vissen.

tekenen in Finlandaquarelleren in Finlandschilderen in Finland an het Synsiö Meer aquarelleren in Finland bij Penttilä

Iedere avond komen wij bij elkaar voor ongeveer een uur om de werken met elkaar te bespreken – in onze tupa - de grote boerenkeuken van het hoofdgebouw.
De kosten zijn € 340 voor 1 week - verlenging is bespreekbaar. Reis en verblijfkosten zijn voor rekening van de deelnemers. Wij hebben een kursus-plus-kamer pakket voor € 550 per week. (Partners – reisgenoten zijn van harte welkom en, kunnen desgewenst basislessen Fins volgen bij Marjo Heikkinen - den Arend (marjo@penttila.info).


sauna aan het Synsiö Meer - foto©HennyMonshouwer


Door het buiten tekenen en schilderen wordt het kijken gestimuleerd. Penttilä met zijn oude rustieke gebouwen, evenals de omgeving is inspirerend. Door dagelijks bezig te zijn met het observeren van de werkelijkheid, samen met de gezamenlijke discussies over elkaar's werk, wordt de kijk op je wereld ontwikkeld. Materiaalbehandeling in relatie met het onderwerp is van groot belang. Het leren kijken bepaalt de kwaliteit van het werk; zo zal het eigen niveau van iedere deelnemer ontwikkeld worden om een nieuwe basis te vormen waarop verder gebouwd kan worden.
Samen met de mogelijke excursies zal de workshop de kijk op het Finse landschap op een ander niveau brengen en meer diepte geven.

Wij kunnen u adviseren over de vele excursiemogelijkheden en uitjes, wandel- en fietsroutes in de natuur. De betoverende omgeving is uitnodigend. Het Synsiö meer, evenals de vele andere meren in de omgeving zijn meer dan de moeite waard. In het dorp Kangasniemi, op 13 kilometer afstand van Penttilä bevinden zich een kerk, bibliotheek en een medisch centrum, sportcomplex, supermarkten en restaurants.

De steden Jyväskylä and Mikkeli liggen 55 and 60 kilometer ten westen and oosten van Penttilä. Finland'sl reputatie op het gebied van design and modern architectuur is alom bekend. Goede vormgeving komt men overal tegen: in het Alvar Aalto Museum in Jyväskylä bijvoorbeeld - maar ook in de gemiddelde woning. Er zijn veel kleine museums op allerlei gebied. Helsinki ligt op 300 kilometer afstand en St. Petersburg in Rusland is 400 km van Kangasniemi. Beide zijn bereikbaar met openbaar vervoer. Een indrukwekkende keuze uit kunst en cultuur is binnen bereik. Wij adviseren u om voor uw vertrek een visum te regelen indien u van plan bent Rusland te bezoeken.

's morgens vroeg in het bos

© 2004 Penttilä Gardens
Site design by DutchDeltaDesign in cooperation with Lucien den Arend
also visit sites about sculptors and painters
sculptor Lucien den Arend  sculpture
St Ives Net / Selected Art
ArtRadius
AllaprimA
14square